top of page

מחזור לא סדיר 

במצב תקין מחזור האישה נמשך בין 25-32 ימים כאשר הוסת היא בין 3-7 ימים.

מחזור לא סדיר הבא לידי ביטוי בוסת מקדימה או מאחרת או אי קבלת וסת (אמנוריאה), עשוי להיגרם משינויים הורמונליים, תזונה לקוייה ובעיות משקל המשבשים את המערכת ההורמונלית ומשפיעים על בלוטת התריס, מצבי לחץ ושימוש בתרופות מסויימות.

הטיפול ברפואה הסינית מאוד יעיל במצבים אלו ויכול להשפיע על אורך המחזור, כמו גם על אי קבלת וסת. במקרים של קושי בכניסה להריון, ישנה חשיבות רבה בהסדרת המחזור והביוץ. כאשר הביוץ מוקדם או מאוחר מדי, הדבר עשוי לגרום לבעיה בכניסה להריון.

הרפואה הסינית רואה במחזור סדיר אינידקציה חשובה לבריאות האישה. לכן, איפיון המחזור אצל המטופלת הינו שלב מקובל וחשוב באבחון בעיות פריון שונות. 


תסמונת השחלות הפוליציסטיות

תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS) היא ההפרעה ההורמונלית השכיחה ביותר בנשים , 

כ- 10% מהנשים בגיל הפריון סובלות מהפרעה זו והיא אחת מהסיבות העיקריות המובילות לבעיית פריון. התסמונת גורמת למספר תופעות ביניהן השמנת יתר, חוסר וסת או מחזורים ארוכים, שיעור יתר ועוד. יש לציין כי תסמינים אלו שונים במידת חומרתם ומאחת לשנייה. 

 

האבחון נעשה עפ"י התמונה הקלינית, מחזורים ארוכים או אי קבלת וסת, מראה אופייני של ציסטות קטנות מרובות בשחלות ורמות אנדרוגנים גבוהות בדם. הטיפול השכיח ברפואה המערבית הוא מתן גלולות, כל עוד המטופלת לא מעוניינת להכנס להריון. הרפואה הסינית מספקת מספר אבחנות אופייניות לתסמונת השחלות הפוליציסטיות הקשורות בעיקרן לתפקוד האנרגטי של הכליות והטחול. הטיפול הרווח נעשה באמצעות דיקור, צמחי מרפא ותזונה, היעילים בהסדרת המחזור והפחתת התופעות השונות המופיעות בתסמונת הזו. 


רזרבה שחלתית נמוכה

רזרבה שחלתית היא מאגר של ביציות שנוצר בחיי האישה, מהשלב העוברי ועד להפסקת המחזור בגיל מאוחר. עם השנים, מאגר הביציות או "הרזרבה השחלתית" הולך ופוחת בצורה הדרגתית, כאשר התרוקנות המאגר משפיעה על יכולת הביוץ והפיריון. אצל חלק מהנשים רזרבה שחלתית נמוכה מופיעה בגילאים צעירים יותר והרפואה המערבית לא יודעת להגיד בודאות מה המקור לתופעה, או מי תמצא בקבוצת סיכון להיווצרותה. ההסבר הרווח שניתן לתופעה הוא בליקויים גנטיים או היסטוריה משפחתית, כאשר גם לטיפולים מסיביים כמו כימותרפיה השפעה על היווצרותה.

ברוב המקרים האבחנה לרזרבה שחלתית נמוכה תהיה במהלך טיפולי פוריות בהם נראה שיש תגובה שחלתית נמוכה למתן ההורמונים ומתפתחים מעט מאוד זקיקים, גם כאשר ניתנים מינונים גבוהים של הורמונים.

 

בעוד שהפתרונות הקונבנציונליים לרזרבה שחלתית נמוכה נעים בין טיפולים משמרי היריון ועד להפרייה חוץ גופית, הרפואה הסינית מציעה טיפולים משלימים הפועלים על מערכות הגוף השונות כגון שיפור זרימת הדם לשחלות, השפעה על המערכת ההורמונלית, חיזוק כללי של הגוף והמערכת החיסונית ועוד. 


אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית מורכבת, אשר הסיבות להיווצרותה עדיין נחקרות ומופיעה אצל כ -10% מהנשים בגילאי הפריון. במהלכה, תאי רירית הרחם נודדים מחוץ לחלל הרחם ומתמקמים באיזורים שונים בחלל האגן ולעיתים רחוקות גם מחוץ לחלל האגן. אותם תאים מגיבים להורמונים המופרשים בגוף האישה וכשם שיש דימום וסתי חודשי במהלכו נושרת רירית ברחם, כך גם תאי האנדומטריוזיס מדממים, באופן שעלול לגרום לתגובה דלקתית מקומית, הידבקויות והצטלקות של איברי הרביה, ובמקרים חמורים לפגיעה בפריון. הסימפטומים האופייניים באנדומטריוזיס הם: דימום וסתי רב, כאבים עזים בזמן וסת או בזמן קיום  יחסי מין, כאבים חזקים באגן, דימום רקטלי, הפרעות במערכת העיכול והפרעות במתן  שתן.

 

אנדומטריוזיס מובילה לפגיעה קשה באיכות החיים ולא פעם האבחון נעשה בשלב מאוחר יחסית ואחרי סבל רב. הטיפול המערבי כולל מתן תרופות להפחתת כאב, גלולות למניעת הריון ובמקרים קשים – הסרת הנגעים בניתוח.

הטיפול ברפואה הסינית מתייחס לתנועת הצ'י (אנרגיה) והדם  באגן, האבחנה נעשית על-פי אופי הכאב והדימום וכלל הסימפטומים הקיימים.

דיקור וצמחי מרפא  מפחיתים את הכאב והדלקת , משפרים את תנועת הדם במחזור החודשי ומפחיתים את המתח הקיים לרוב במצבים אלה. הטיפול מתאים למטופלות המתקשות להיכנס להריון עקב המחלה, או למי שסובלת באופן כרוני מכאבים.


תסמונת קדם ווסתית וכאבי מחזור

תסמונת קדם וסתית (PMS) היא אחת התופעות הנפוצות בקרב נשים בזמן מחזור– 80% מהנשים סובלות מתסמינים שונים  כגון עצבנות, גודש בחזה, כאבים והתכווצויות בבטן התחתונה, כאבי ראש ושינויים בתיאבון בימים הקודמים להופעת הוסת. יש נשים שסובלות מכאבים דווקא בתחילת הוסת ולא לפניה. בכדי להקל על התסמינים, כולל הטיפול הקונבנציולי מתן מרשמים לגלולות למניעת הריון או אף כדורים נגד דכאון. כמו כן, יש הממליצים על שינויים תזונתיים ופעילות גופנית. בשונה מהתפיסה המערבית, הרפואה הסינית מזהה את היווצרות התסמונת כבעיה בזרימה תקינה של דם וצ'י (אנרגיה) בפלג הגוף התחתון והטיפול מתמקד באיברים הקשורים לכך על מנת להקל על הכאבים והתופעות השונות של התסמונת.


גיל המעבר

גיל המעבר מתייחס לשלב שבו נגמרת תקופת הפוריות של האישה ומתחילה תקופה חדשה. עבור נשים רבות זוהי תקופה מאתגרת ולא פשוטה מבחינה פיזית ורגשית.

לקראת סוף שנות ה-40 ותחילת ה-50, המחזור החודשי הופך להיות קצר יותר ולא סדיר, עד לשלב שבו הוא נעלם כליל. הפסקת המחזור גוררת עמה תופעות כמו גלי חום, הזעות, נדודי שינה, ירידה בחשק המיני, מצבי רוח משתנים, חרדה ודכאון.

הטיפול הקונבנציונלי לרוב מציע טיפול הורמונלי, המספק לגוף הורמונים חלופיים לאלה שהפסיק לייצר אך הוא מלווה בתופעות לוואי והוא לא מתאים לכל אחת.

עפ"י הרפואה הסינית תופעות גיל המעבר קשורות ברובן לאנרגיית הכליות המשתנה בגיל הזה ובנוסף לכך ישנה חשיבות לזרימת הצ'י (אנרגיה) התקינה בגוף.

בעזרת דיקור וצמחי מרפא ניתן לשפר את זרימת הצ'י , להזין את אנרגיית הכליות ולשפר את איכות החיים בגיל המעבר. הטיפול יעיל וטבעי, ללא תופעות לוואי.

בעיות

גניקולוגיות

Untitled_Artwork 31_edited.png
Untitled_Artwork 32.png
Untitled_Artwork 37_edited.png
Untitled_Artwork 36_edited.png
bottom of page